RO
EN
IT
DE
HU
FR
 
 
 
Technológia
 

 

Faházak nyaralók

Kedves vásárlónk!

Tudjuk, hogy a legtöbb embernek jövendőbeli faháza csak a képzeletében van meg ötletek szintjén. Készítsen vázlatot elképzeléseiről, majd küldje el nekünk, mi pedig elkészitjük Önnek az épület látványtervét, alaprajzzal ellátva. Ezt a látvanytervet bármikor modosithatjuk mindaddig míg az Ön által megállmodott faházat látja maga előtt. Ne feledje hogy a faházak nagy előnye, hogy a tervezéstől a kivitelezésig csak pár hónapnak kell eltelnie.

 

 

Alapozás

Faházainkat az Ön által elkészitett alapra épitjük. Az alap elkészítését a legnagyobb odafigyeléssel végezze, ugyanis a faház stabilitását és arculatát egy nem vizszintesen öntött alap elrontja. Tartsa be pontosan az általunk megadott alaprajz terveit, hogy az alap szélei ne legyenek nagyobbak a  faház oldalfalának síkjánál, így elkerülhető a lepergő víz bevezetése a faszerkezet alá. Alapozáskor fontos elhelyezni az ivóvíz, szennyvíz és más épületgépészeti elemeket, majd az egész alapot egy réteg bitumenes vizzáró szigetelővel szigetelni. Ne feledkezzen meg az esővíz elvezetésének fontosságárol sem.

 

Faház gyártása

Az Ön faházát, nyaralóját előre gyártott, osztályozott fenyő faellemekből készítjük el amit kiszállítás előtt telephelyünkön össze is rakunk, hogy az összeállításnal jelentkező gondokat elkerüljük. Az alappal éritkező fa részeket impregnáljuk, a szerkezeti elemeket pedig rovar, gomba és tűzkésleltető szerrel kezeljük, ezzel is biztosítva a faház szerkezeti elemeinek hosszabb élettartalmát.

 

Padló:

A faházak padlójának szerkezete két féle lehet:
- gerendázott - olyan esetekben használjuk, amikor a faház alatt folytonos alap van öntbe, vasbeton gerendák formájában.
-staflizott - olyan esetekben használunk, amikor a faház alatt vasbeton födém van öntve

A gerendák vagy staflik közai kőzetgyapot hőszigetelő táblákkal vannak kitöltve, ezt borítjuk egy réteg párazáró alufóliával és 20, 30 vagy 40 mm vastag fenyő hajópadlóval az Ön igénye szerint.

 

Külsö fal:

Az álltalunk gyártott faházak falait két kategoriába soroljuk:

-gerenda házak

- szendvics szerkezetü házak

Gerenda típusú faházainkat egymásba illesztett gerendák képezik (GROTOLT), melyek készülhetnek 68, 80, 100, 120, 140, 180 mm falvastagsággal vagy más méretben az Ön igénye szerint. Ezeket a faházakat a megrendelő kérésére téliesíteni is tudjuk amint azt az alábbi ábra bemutatja.

Szendvics szerkezetü faházainknál 120x120 vagy 140x140 faszertkezetű gerendákat használunk a faház nagyságátol függően. Az ilyen típusú faházaink külső borító eleme lehet 30, 40, 68 mm nutféderes lambéria vagy 12mm OSB. (külső vakolás esetén) Szerkezetét az alábbi ábra mutatja be.

Nyílászárokhoz a legkorszerűbb vasalatokat használjuk, amelyek tökéletes hang- és hőszigetelést biztosítanak, ezáltal minőségük hosszú ideig garantálható.


Mindhárom faházunk esetében a nyílászáróink termopán rendszerben készülnek, üvegezésük 2 vagy 3 rétegű lehet az RT 2012 szabvány értelmében.

Belsö fal:

Faházaink belső falainak vastagságát az adott tér rendeltetése határozza meg valamint az, hogy mivel szeretné burkolni Ön a későbbiekben. (gipszkarton, lambéria stb.)

Födém:

Faházaink födémszerkezete változó, a ránehezedő terhek határozzák meg, annak függvényében, hogy a felette lévő helyiségek épp milyen funkciót töltenek be. (padlástér, manzárd stb.)

Ebben az esetbenn két fajta födémet külömböztetünk meg:

-látszó gerendázatú födém;

-nem látszó gerendázatú födém.

Látszó gerendázatú födémü faházaknál minden esetben ragasztott gerendázatot használunk az esetleges repedések elkerülése végett és erre helyezzük rá a 40mm hajópadlót melyek így együt egy rusztikus hatást kölcsönöznek a lakásnak.

Azok a faházaink melyek nem látszo födémmel rendelkeznek, fentről 40mm-es hajópadlóval burkolodnak alulról pedig 12,5mm vastagságú lambériával vagy gipszkartonnal.

Mindkét esetbenn használható hő- és hangszigetelés.

 

Tetöszerkezet:

A faház tetőfedése a házépités egy olyan szakasza mely nagy odafigyelést igényel. Nemcsak a rá nehezedő héjjalásból és más meterológiai terhelések miatt, hanem mert fontos esztétikai szerepe is van. Szigetelésük is nagy odafigyelést igényel mivel tudjuk, hogy a hő nagy százaléka mindig a magassabbik pontokon akar távozni házainkból, de ugyanakkor nem csak a meleg ki- hanem beáramlásától is védenie kell a házunk légkörét.

 
Kiváló ár, nagy választék, egyedi megoldások! Az Euro Wood Kft. mint gyártó és értékesítő egyaránt jelen van a piacon, ez által biztosítjuk termékeink kiváló árait. Kínálatunk széles skálája és kiemelkedő minősége – faházak (lakó és hétvégi házak), kerti házak, gyerekházak, filagóriák, kocsi beállók, garázsok, kutyaházak, öltöző kabinok – magukban hordozzák a tudást, a szakértelmet, igényességet, ami elengedhetetlen klienseink megelégedettségéhez. Szeretjük a változatosságot és a kihívásokat éppen ezért egyedi megoldásokkal igyekszünk ügyfeleink segítségére. Valljuk, hogy a fát, mely földünk légkörének fenntartói, nem szabad tömegtermékek gyártására használni, egyedi, maradandó értékeket kell teremteni belőle.
 
Az Euro Wood Kft. számára fontos szempont környezetünk védelme.
 
Cégünk garantálja a szakszerű és gyors kivitelezést, kiváló minőségben.
 
A fából való építkezés gazdaságosabb az eddig megszokott építkezési módoknál.
 
Egy év garancia a kivitelezésért és tíz év garancia a szerkezeti felépítésért.
 
 
 
 
EURO WOOD   •    Szolgáltatások   •    Referenciák   •    Termékek   •    Elérhetőség
S.C. Euro Wood S.R.L.
Telefon: +40-740-965 623, E-mail: office@eurowood.ro, Web: www.eurowood.ro